Roel Kuiper: Heb oog voor christenen buiten de kaartenbak van de kerk

in Christelijk Nieuws

Hij is het met Charles Taylor eens dat het christelijk geloof in de cultuur van blijvende betekenis is, maar heeft met deze Canadese filosoof ook een aantal kritische noten te kraken. Roel Kuiper is een van de auteurs van het onlangs verschenen boek ”Open voor God. Christen-zijn in een seculiere tijd”, dat het denken van Taylor (1931) toegankelijk wil maken voor een breed publiek. Het Reformatorisch Dagblad interviewde Roel Kuiper hierover.

„Secularisatie is niet zo zwart-wit als veel christenen wellicht denken”, steekt Kuiper van wal in een werkruimte van de Theologische Universiteit aan de Broederweg in Kampen. „Veel meer is secularisatie een open situatie waarin het christendom er nog steeds toe doet. Dat wil Taylor laten zien: hoe in een gewijzigde context gelovigen nog steeds uiting kunnen geven aan hun geloof.”

 

Lees het hele interview op RD.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons