Refoscholen vragen ouders op kledingstijl leerlingen te letten

in Geloven

Het dragen van eerbare kleding raakt het punt van (sociale) veiligheid van middel­bare scholieren „in een levensfase waarin de seksuele ontwikkeling heftig kan spelen."

Dat hebben de colleges van bestuur van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap, het Van Lodenstein College en de Gomarus Scholengemeenschap maandag geschreven aan de ouders van hun leerlingen.

"Eerbare kleding betekent concreet dat jongens geen afzakbroeken dragen en dat meisjes niet gekleed gaan in korte rokken en/of bovenkleding met een diepe halsuitsnijding.”

Voorzitter drs. F. A. van Hartingsveldt van het college van bestuur van de Fruytier verklaart: "de drie scholen zitten met deze bezinning in hetzelfde stadium. We houden de andere vier reformatorische middelbare scholen op de hoogte. Volgens de bestuurders presenteren veel leerlingen zich op een correcte manier. Daar zijn we blij mee, want dat sluit aan bij het karakter van onze scholen. Tegelijkertijd hebben we zorgen over sommige kledingstijlen.”

Er is een notitie opgesteld „die vanuit de Bijbel de lijnen doortrekt naar de dagelijkse praktijk in onze scholen.” Centraal staat zowel de notie van eerbaarheid als het Bijbelse uitgangspunt dat er onderscheid in kleding is tussen man en vrouw. Kleding is niet bedoeld „om te verleiden of uit te dagen". 

Lees het volledige artikel op Refdag.nl

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons