Publieksprijs voor Retour Rantepao van Joke Verweerd

Publieksprijzen Christelijk Boek dinsdagavond uitgereikt

in Mediatips

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking op dinsdagavond 4 maart zijn de winnaars van de Publieksprijs Christelijk Boek 2014 bekend gemaakt. De uitreiking vond plaats in boekhandel Het Baken te Bunschoten-Spakenburg. Aan het eind van de avond werd de start van de Week van het Christelijke Boek 2014 gevierd.

In de categorie fictie is de prijs gewonnen door Joke Verweerd met Retour Rantepao (uitgeverij Mozaïek). Gert van de Vijver is de gelukkige winnaar in de categorie non-fictie met zijn boek Kerst met de Zandtovenaar (uitgeverij Jongbloed).

Vertaalde fictie
Dit jaar is er voor het eerste een nieuwe categorie toegevoegd: vertaalde fictie. In deze categorie gaat de award naar de Zuid-Afrikaanse Irma Joubert met haar boek Kronkelpad (Mozaïek). Schuilplaats (uitgeverij Jongbloed) van Kristen Heitzmann eindigde op de tweede plaats, gevolgd door De Oversteek (uitgeverij Kok) van W. Paul Young.
In de categorie Fictie is de tweede plaats voor Waterval (uitgeverij Vuurbaak) van Liesbeth Morren, op de voet gevolgd door Morie (uitgeverij Mozaïek) van Arie Kok.
Gedragen door de Herder (uitgeverij De Banier) van Huib de Vries en De Stilte van God (uitgeverij Buijten en Schipperheijn) van  Reinier Sonneveld eindigen in de categorie Non-fictie op de respectievelijk tweede en derde plek.

Stemknop
Alle winnaars ontvingen een award, bovendien kregen de winnaars Joke Verweerd en Gert van de Vijver een cheque ter waarde van 500 euro overhandigd.
De publieksprijs is een initiatief van EO-Visie, Nederlands Dagblad en de Brancheorganisatie voor het christelijke boeken- en muziekvak (BCB). De afgelopen week kon er onder andere via een 'stemknop' op deze site worden gestemd op de genomineerde titels.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons