Noord-Korea laat Australische missionaris vrij

in Christelijk Nieuws

De Australische missionaris die half februari werd aangehouden in Noord-Korea omdat hij het christendom daar wilde verspreiden, is vrijgelaten. De 75-jarige John Short heeft bekend de Koreaanse wet te hebben overtreden en heeft zijn excuses aangeboden, meldde het staatspersbureau KCNA maandag. Ook zou hij zijn vrijgelaten vanwege zijn hoge leeftijd

Short werd vorige maand aangehouden toen hij in het Koreaans vertaalde christelijke teksten bij zich had. Volgens zijn vrouw Karen was hij al een keer eerder in Noord-Korea geweest. Die reis verliep zonder grote problemen.

Vrijheid van religie is ver te zoeken in Noord-Korea, zo meldde ook een VN-commissie die in februari grove schendingen van de mensenrechten in het geïsoleerde Aziatische land aan de kaak stelde.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons