Nieuw muziekproject 'Licht aan' gelanceerd

Schrijvers voor Gerechtigheid willen de kerk dienen met toegankelijke songs

in Geloven

Het volgen van Jezus onlosmakelijk verbonden met het omzien naar armen en het doen van recht, vindt het schrijverscollectief Schrijvers voor Gerechtigheid. Begin april presenteren ze een nieuwe CD met samenzangliederen over het doen van recht en gerechtigheid.

Op woensdag 9 april presenteren Schrijvers voor Gerechtigheid de nieuwe cd Licht aan in De Lichtboog Houten. Tijdens deze presentatieavond wordt een groot aantal liedjes van de nieuwe cd uitgevoerd. Aan het nieuwe album, dat op 10 april verschijnt, werd meegewerkt door: Elbert Smelt, Pearl Jozefzoon, Kees Kraayenoord, Elise Mannah, Amanda Lock, Freek van der Brugge, Eljakim Okkerse en Jeroen van der Werken.

Bruikbaar in de kerk
De liederen zijn zodanig geschreven dat ze inpasbaar zijn op diverse momenten van een kerkdienst, van welkomstlied tot de zegenbede. Ze zijn uitgevoerd in een bijzondere mix van stijlen, maar zijn geschreven met bet oog op gebruik in kerken en gemeentes.

”Het is een uitdaging voor ons als schrijvers om tegelijkertijd een vernieuwende boodschap te brengen en toch te zorgen dat mensen op zondag de teksten en melodieën makkelijk mee kunnen zingen en onthouden. We hebben liederen geschreven voor op een ‘gewone’ zondag, voor allerlei verschillende momenten in de dienst. Dus niet alleen themaliederen voor de Micha Zondag, maar ook een zegenlied of een loflied dat je bij het zingen stilzet bij het verlangen dat God heeft naar recht.” aldus Michiel van Heusden, schrijver en initiatiefnemer.

Uitgebreid pakket
De CD Licht aan wordt dan ook geleverd in een gebonden boekje van 80 pagina's met liedteksten, inspirerende persoonlijke verhalen van de schrijvers en prikkelende quotes. Omdat Licht aan bedoeld is voor de kerken zijn de liederen breed toegankelijk. Niet alleen om te luisteren, maar juist ook om samen te zingen. Om het gebruik van deze liederen te bevorderen, verschijnt er ook een muziekboek met akkoorden en bladmuziek.

Video Licht aan
Bij de titelsong Licht aan is een video opgenomen. Antonie Fountain zingt hierin, slechts begeleid door gitaar en achtergrondzangeres (daardoor toegankelijk om over te nemen in kerk of gemeente) -  over Gods verlangen naar een aarde vol liefde en licht. Het nummer is geschreven door Michiel van Heusden en Menno van der Beek.

Brede samenwerking
Zestien dichters en muzikanten van diverse kerkelijke achtergronden werkten aan deze nieuwe liederen, onder wie Elbert Smelt, Reinier Sonneveld, Michiel van Heusden, Roeland Smith, Antonie Fountain, Sergej Visser, Hanne de Vries en Peter Dijkstra. Sommigen waren onder meer betrokken bij Sela, Psalmen voor Nu, Soul Survivor, Opwekking, maar ook bij de Nederlandse popmuziek.

Aan Licht aan werkte ook een unieke coalitie van organisaties en kerken mee: Micha Nederland, Compassion, Tear, Dorcas, EO Metterdaad, EA, EZA, VPE, Unie van Baptistengemeenten en nog een twintigtal andere organisaties. De cd en het muziekboek  zijn vanaf 10 april verkrijgbaar.

CD-presentatie
De presentatieavond is woensdag 9 april om 20.00 uur in Houten en is gratis toegankelijk. Tijdens de presentatie zingen enkele van de schrijvers een aantal liederen en vertellen ze iets over de achtergrond van de liederen. Kaarten zijn te reserveren via Truetickets.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons