Meer christelijk nieuws bij Groot Nieuws Radio

in Mediatips

Groot Nieuws Radio start op dinsdag 1 april met een vernieuwde programmering, waarin meer aandacht is voor de actualiteit. Naast De Nieuwe Morgen en De Dag Van Vandaag komt het radiostation elke werkdag tussen 18.00 en 19.00 uur met het programma Avondeditie. In dit programma heeft presentator Ronald Koops een verdiepend gesprek met een christen in het nieuws.

Uit een onderzoek onder de luisteraars van Groot Nieuws Radio blijkt dat mensen afstemmen op 1008 AM om hun favoriete muziek te horen en om op de hoogte blijven van het nieuws en in het bijzonder  christelijk nieuws. Daar speelt het radiostation op in. Op zaterdagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur komt het radiomagazine Kerkplein met nieuws op het grensvlak van kerk en samenleving.

Dankzij het luisteraarsonderzoek is Groot Nieuws Radio beter in staat om aan te sluiten bij de muzieksmaak van de luisteraars. Dat zal in de vernieuwde programmering hoorbaar zijn. Het geluid zal nog meer herkenning oproepen, doordat de muziekgenres afgestemd zijn op de luisteraars. De programma’s worden gepresenteerd door de bekende en vertrouwde stemmen.

De populaire verzoekplatenprogramma’s Blessings en Wens komen op hetzelfde tijdstip terug en worden op werkdagen gepresenteerd door Tim Hendriks. Elke middag tussen 14.00 en 16.00 uur neemt Hans van Vuuren weer een kijkje in de keuken van de christelijke muziek. Het geluid in de middag sluit naadloos aan bij de muziek in de ochtend.

De Nederlandse Gospel Top 10 verdwijnt als programma, maar komt elke vrijdagmiddag terug in Backstage. In de avonduren komt Groot Nieuws Radio tussen 20.00 en 22.00 uur met een nieuw muziekprogramma: Friends. Dit programma wordt wisselend gepresenteerd door diverse presentatoren van het radiostation.

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons