Kerkdienst vanuit je autostoel

"Een autostoel zit comfortabeler dan een houten kerkbank"

in Christelijk Nieuws

Een kerk in Daytona Beach, in de Amerikaanse staat Florida, is begonnen met speciale diensten voor automobilisten. Op een parkeerterrein bij de kerk kunnen ze overschakelen op een radiostation en de dienst meebeleven vanuit de autostoel.

(imported body)

De kerk in Daytona Beach is van mening dat van kerkgangers niet gevraagd kan worden ruim een uur op houten kerkbanken te zitten. Een autostoel zit comfortabeler. Bovendien komen veel bezoekers met de auto naar de kerk. Ze kunnen bij aankomst direct inschakelen op de kerkdienst. Volgens pastor Bob Kemp-Baird zorgt de nieuwe aanpak voor een vitalisering van de gemeente. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Het idee is overigens niet geheel nieuw: in 1955 startte Robert Schuller een 'drive-in church' in Californië. Uiteindelijk groeide dit uit tot de Crystal Cathedral, wekelijks op televisie te zien in 'Hour of Power'.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons