Jamai Loman speelt Judas in The Passion 2014

Zanger en musicalster speelt volgeling van Jezus

in Mediatips

Jamai gaat dit jaar de rol van Judas op zich nemen in de jaarlijkse voorstelling The Passion van de EO en RKK. Dit is dinsdagavond bekendgemaakt in het entertainment-programma Show Vandaag op SBS6

Judas Iskariot is een van de twaalf volgelingen van Jezus. Judas Iskariot was degene die Jezus - met een kus - heeft overgeleverd aan de Romeinse autoriteiten, waarna Jezus gekruisigd werd. Om deze reden wordt zijn naam vaak gebruikt in uitdrukkingen die verraad aanduiden zoals 'een judas' of 'judaskus'.

Rolverdeling
Dinsdag werd al bekend dat Jan Dulles de rol van Jezus vertolkt en Simone Kleinsma die van Maria. Petrus wordt vertolkt door Stanley Burleson. Beau van Erven Dorens neemt de taak van verteller op zich. De voorstelling van het Paasverhaal vindt op donderdag 17 april plaats in Groningen. De rollen van Pilatus en de verslaggever is vooralsnog onbekend en zal later dit voorjaar bekend worden gemaakt.

Goed bekeken
Vorig jaar werd het muziekspektakel The Passion goed bekeken op Nederland 1 door 2.321.000 kijkers. Het evenement van de EO en RKK werd een jaar daarvoor nog bekeken door 1,7 miljoen kijkers. Naar de eerste editie van The Passion keken 979,000 mensen.

Jamai
Zingen en acteren is voor Jamai zijn lust en leven. Van jongs af aan is hij bezig met muzikaal entertainment. Zo speelde hij al de sterren van de hemel in de musical van zijn basisschool. Bij het grote publiek werd Jamai bekend door zijn deelname aan Idols, het eerste talentenjachtprogramma in Nederland. Jamai werd met 75% van de stemmen verkozen is tot Idol-winnaar 2003. Jamai ontwikkelt zich vervolgens tot professioneel en veelgevraagd musicalacteur.

Meer

Bekijk ook het videoverslag van de persconferentie van The Passion 2014. Ook de christelijke opiniesite Habakuk plaatste dinsdag een verslag van de perspresentatie, inclusief kort interview met EO-directeur Arjan Lock.

 

Bron: Radio.NL/Novum / Foto: Evangelische Omroep

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons