Jack van Gelder is Pilatus in The Passion

Jack vertelt en zingt over Jezus' kruisiging en dood

in Mediatips

Jack van Gelder kruipt tijdens The Passion 2014 in de huid van Pontius Pilatus. Hij is blij en vereerd met zijn deelname: "Ik ben geraakt door het geweldig mooie programma en zingen vind ik helemaal te gek", aldus Van Gelder. In zijn rol als Pilatus vertelt en zingt hij over de kruisiging en dood van Jezus.

Pilatus
Pilatus is een ervaren politicus. Een man die met harde hand regeert, maar ook een strateeg die het volk feilloos aanvoelt. Hij weet maar al te goed dat hij de mensen in de stad tevreden moet houden om de rust te bewaren en zijn positie veilig te stellen. Toch is hij van slag als Jezus naar hem wordt gebracht. Hij ziet een onschuldige man, beschuldigd door zijn eigen volk van ernstige beledigingen. Pilatus vindt het onzin, maar bezwijkt voor de druk van de massa voor zijn paleis. Weer blijkt hoe slim hij is. Hij geeft Jezus in de handen van het volk, om z’n eigen handen niet aan hem te branden. Hij wast zijn handen in onschuld…

Andere rollen
Overige rollen zijn toebedeeld aan Jan Dulles (Jezus), Simone Kleinsma (Maria), Stanley Burleson (Petrus), Jamai Loman (Judas) en Beau van Erven Dorens (Verteller).

Groningen
Na driemaal de Randstad is Groningen dit jaar gastheer van het muzikale evenement The Passion, over de laatste uren van Jezus' leven, zijn lijden en opstanding. Een verhaal over eenzaamheid en verbinding, het uitgangspunt van The Passion. Daarnaast vertrekt er een groot verlicht kruis vanuit voetbalstadion de Euroborg richting de Vismarkt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons