Israel verlangt naar vrede met de Arabieren

in Christelijk Nieuws

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu benoemde dinsdag hoe de Israëli's verlangen naar vrede met de Arabieren

Ook noemde hij welke voordelen een einde aan het conflict zal hebben.

'We hebben allemaal zo veel te winnen bij vrede. Vrede zou goed zijn voor ons. Vrede zou goed zijn voor de Palestijnen', zei Netanyahu op de jaarlijkse bijeenkomst van het American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) in Washington. 'Maar de vrede zou ook de mogelijkheid scheppen om formele banden aan te gaan tussen Israël en de toonaangevende landen in de Arabische wereld'.

De Israëlische leider legde verder uit dat 'veel Arabische leiders - en geloof me, dit is een feit, niet een hypothese, het is een feit - veel Arabische leiders beseffen vandaag al dat Israël niet hun vijand is, dat vrede met de Palestijnen onze relaties met hen en met veel Arabische landen zou veranderen in open en bloeiende relaties'.

'Denk aan de mogelijkheden', hield Netanyahu zijn gehoor voor, er op wijzend dat de 'combinatie van Israëlische innovatie en het ondernemerschap van de Golfstaten, om maar een voorbeeld te nemen', zou kunnen leiden tot een oplossing voor de problemen van water en energie van de regio en het Midden-Oosten een belangrijke plaats geven op het internationale toneel.

Bron: Israel Today

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons