"Iedereen vindt naastenliefde fijn, toch?"

5 vragen aan straatkerkpionier Mirjam Kotadiny

in Geloven

Mirjam Kotadiny leidt samen met haar man een straatkerk in Amsterdam-Noord: 'Worldwide Vision Ministries'. In Eva magazine vertelt Mirjam over deze bijzondere gemeente. Hier beantwoordt ze nog vijf extra vragen.

1. Wat neem je je steeds voor, maar lukt niet?
"Het lukt mij niet meer om de Bijbel in een jaar uit te lezen. Als tiener heb ik het een paar keer gedaan en dat gaf mij altijd zoveel voldoening aan het einde van het jaar. Ik heb het mij vorig jaar voor het laatst voorgenomen en dit jaar heb ik besloten dit los te laten. Ik bestudeer nu langer een bepaald Bijbelboek ik denk dat ik hier meer aan heb in deze fase van mijn leven."
 
2. Hoe belangrijk zijn 'goede' buren voor jou?
"Heel belangrijk! Ze zien je van dichtbij of op afstand groeien en dat is mooi. Het zijn dus bijna een soort van familieleden die je niet zelf hebt uitgekozen maar waar je het 'leven' wel mee deelt. Al was het alleen maar om naastenliefde aan elkaar te geven, dat vindt iedereen fijn, toch? Ik ben zo'n buurvrouw die het leuk vindt om even te babbelen als we elkaar zien in de straat."
 
3. Welk aspect van Jezus laat jij zien?
"Ik denk zijn open handen. Zonder veroordeling en afwijzing. Ik vind het fijn om te horen wat mensen bezighoudt in het leven en gewoon zomaar dichtbij te komen. Ik ben zelf heel open over mijn leven en karakter dus dat maakt mij denk ik toegankelijker voor een vraag, en zo ook een gesprek."
 
4. Wie bewonder jij?
"Mijn lieve mama! Een alleenstaande moeder die mijn zus en mij met zoveel geduld en liefde heeft opgevoed. Ze heeft haar relatie met God zo goed overgebracht, zonder dwang of het opleggen van het geloof... dat is goud waard! Ik denk dat wij mede dankzij deze opvoeding zo'n gezegend en vol leven hebben. Ik leer nog dagelijks van haar en waardeer en respecteer haar enorm."
 
5. Wie mis je nog elke dag?
"Elke dag? Iedereen waar ik van houd, heb ik nog om me heen en dat is echt een zegen! Maar af en toe mis ik mijn oma. Ze is vorig jaar op 84-jarige leeftijd overleden. Ze was een gelovige vrouw, streng en lief tegelijk met humor! Ze heeft een zwaar leven gehad in Suriname en een mooi leven in Nederland. Mijn moeder is nu wees en ik zie dat ze dat soms moeilijk vindt. Dat raakt mij."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons