'Hier is mijn leven voor bedoeld'

Carine Philipse over haar godservaring

in Mediatips

In het Radio 5 programma 'Onderweg' spreekt Elsbeth Gruteke zaterdagavond met Carine Philipse.

Haar broer Herman Philipse werd bekend met zijn 'Atheïstisch Manifest'. Maar de eigen weg van Carine Philipse was een heel andere. 'Hij kijkt van buitenaf naar geloven, ik van binnenuit'. Carine groeide op in een Remonstrants gezin en wist als 12-jarig meisje al dat ze dominee wilde worden. Ze werd ziekenhuispredikant. Begin 2003 had ze, ontredderd na haar scheiding, uren lang een intense ervaring van eenheid met God. 'God was alles en ik ging totaal in Hem op. Het was heel overweldigend. Ik wist: hier is mijn leven voor bedoeld.'

Ze trok zich niet terug uit de wereld na deze ervaring. Integendeel, haar contact met anderen verdiepte zich juist: 'Gods liefde in mij ontmoette Gods liefde in de ander.' Ze schreef haar ervaringen op in een dagboek, dat vorig jaar werd uitgegeven en al de 4e druk beleefde: 'Jij zingt in mij Jouw naam'. Er zijn plannen om deze mystieke liefdespoëzie uit geven in het Engels, Frans, Duits en zelfs Chinees.

'Onderweg' is een EO-Radio5-programma waarin Elsbeth Gruteke op zaterdagavond spreekt met inspirerende Nederlanders over hun levensweg, hun passie, hun geloof en hun twijfel.

'Onderweg' met Carine Philipse is op 8 maart om 20.02 uur te beluisteren  op radio 5.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons