Henk Rothuizen

Oprichter Raphael-Nederland en hoofd Nazorg

in Christelijk Nieuws

Ik ben Henk Rothuizen (1949), getrouwd en woonachtig in Rotterdam. Met enige regelmaat spreek ik in kerken, op conferenties en geef ik advies, begeleiding en clinics over leiderschap, visie-ontwikkeling, identiteit, gemeentestichting en opbouw.

Mijn roeping begon bij uitgeverij Gideon in Hoornaar, waar ik kennis maakte met de brede internationale evangelische en charismatische wereld.

In 1978 sloten wij ons aan bij een bijbelstudiegroepje in Hoogblokland, dat eerst uitgroeide tot een huisgemeente en later tot een moedergemeente voor meerdere gemeenstestichtende activiteiten.

In 1980 kreeg deze gemeenschap de naam Rafaël Hoogblokland (Giessenlanden) en werd ik officieel voorganger van deze evangelisch-charismatische gemeenschap. In een zoektocht om deel uit te maken van een denominatie kwam ik in 1987 in contact met Jack Hayford en The Foursquare Church, waarna ik een aantal bevriende gemeenschappen vroeg om samen aan te sluiten bij dit kerkgenootschap. In 1988 werd besloten om Rafaël Nederland op te richten, waarvan ik tot 1997 de voorzitter mocht zijn.

In 1998 verhuisde ik naar Rotterdam om daar de Rafaëlgemeenschap The Church On The Way te starten welke met mijn pensioen in 2013 een kerkgebouw kocht in de wijk Kralingen en de naam De Rank aannam.
Van 2001 tot 2014 ben ik werkzaam geweest bij de Evangelische Omroep waarvan de laatste 8 jaar als Hoofd Nazorg / Geloven Digitaal.

In dankbaarheid mocht ik een aantal boeken schrijven, waarvan "Vader, wie ben ik?" en "Hier ben ik!- beschikbaar voor het Koninkrijk" nog in omloop zijn. Andere boeken zijn als e-reader beschikbaar op deze site.

Mijn passie is het best te omschrijven als een passie voor het relationele evangelie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons