"Grootste vijand van geluk is binnenin ons"

5 vragen aan Paulien Zeeman

in Geloven

Paulien Zeeman presenteerde vier jaar lang het EO-programma Vrouw-Zijn en is bekend als spreker op vele conferenties. Onlangs sprak ze nog op een evenement van Eva en stond ze met haar verhaal in dit christelijke vrouwenmagazine. 5 vragen aan Paulien.

1. Wat vind je belangrijk om door te geven?
"We kunnen in ons leven gevangen zitten in angst en manipulatie en ons overweldigd voelen. Of verlamd zijn door de pijn die het leven ons toebracht.  De grootste vijand van het geluk is binnenin ons, in de manier waarop wij de omstandigheden tegemoet treden (of kwijnend ondergaan).  Daarom vind ik het zo belangrijk om de pijn en zorgen bij de Heer te brengen. Door de kracht van de Geest en het genezende werk van Jezus kunnen zelfs de meest negatieve ervaringen ons sterker maken. We kunnen vreugde kennen omdat die niet voortkomt uit wat we zien in de omstandigheden, maar uit Wie God is."
 
2. Welke Bijbeltekst inspireert je?
"De tekst uit Spreuken 4:18: “De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon, die opkomt, hoger klimt, totdat de dag zijn licht verspreidt.” Ik heb gemerkt dat doordat ik mijn vertrouwen op God ging stellen, mijn leven - vaak ongemerkt - steeds lichter werd, zoals de zon ’s morgens opkomt en het ongemerkt licht wordt. Er kunnen periodes zijn dat ik geen licht zie, maar Gods licht schijnt steeds stralender op mij terwijl ik op zijn weg verder ga."
 
3. Wie maakt voor jou verschil in je leven?
"Mijn man George is mijn grootste vriend, bemoediger, raadgever en coach. Mijn zus en broers en mijn moeder zijn een bron van warmte en bevestiging. En de vriendinnen en vrienden die Jezus volgen en dezelfde strijd strijden, zijn een bron van inspiratie om door te gaan in moeilijke tijden."
 
4. Welke vraag zou je willen stellen aan Jezus?
"Er is zoveel te doen en zoveel mogelijk, maar ik heb maar één leven om aan Hem te geven, dus ik zou willen vragen hoe ik Hem in deze tijd en in deze wereld het beste kan dienen: wat zijn de dingen die het meest op Zijn hart liggen en waar wil Hij het liefste dat ik mee bezig ben?"
 
5. Welke karaktereigenschap heb je niet, maar zou je graag bezitten?
"Een meer positieve en optimistische kijk op het leven. Ik worstel ermee om niet alleen het negatieve, verdrietige en het lijden te zien en zou wat makkelijker in het leven willen staan."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons