Gedenksteen voor Mandela in Westminster Abbey

in Christelijk Nieuws

In de Londense kerk Westminster Abbey komt een gedenksteen voor Nelson Mandela. Het paneel ter nagedachtenis aan de anti-apartheidsstrijder zal in de loop van het jaar af zijn, heeft dominee John Hall maandag laten weten.

Hall noemde Mandela "een van de opmerkelijkste wereldleiders van de afgelopen eeuw. Zijn standvastigheid tijdens zijn lijden was een voorbeeld voor iedereen.'' De gedenksteen moet een plek worden voor bezinning en gebed "voor vergeving en verzoening in vele gemeenschappen en plaatsen in onze onrustige wereld.'' Ook prominenten als schrijfster Jane Austen, politicus Winston Churchill en dichter William Shakespeare hebben een eigen gedenksteen in de kerk.

Maandag kwamen bijna 2000 mensen in de wereldberoemde kathedraal bijeen voor een herdenkingsdienst van Mandela. Onder anderen de Britse premier David Cameron, prins Harry, oud-premiers en een aantal beroemdheden woonden de herdenking bij.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons