Feyenoord sponsort Mercy Ships met shirt Pelle

Opbrengst shirt Pelle maakt operaties voor kansarmen in Afrika mogelijk.

in Christelijk Nieuws

Vrijdag 21 maart is in de regio Rotterdam een Rotary Gala gehouden ten behoeve van Mercy Ships. Deze internationale, medische hulporganisatie heeft haar Nederlandse kantoor in Rotterdam. Misschien daarom ook werd tijdens het gala, georganiseerd door SC Rotary Pijnacker-Nootdorp een bijzonder voetbalshirt geveild, dat van Feyenoords enfant terrible en topscorer Graziano Pellè. Het shirt bracht maar liefst € 1.900 op. Het totale bedrag van het Rotary Gala was overweldigend: € 15.000!

Voor Mercy Ships een bedrag waarmee weer heel veel patiënten geholpen kunnen worden. Zoals bekend verzorgt Mercy Ships gratis operaties en medische verzorging voor de armsten van Afrika.

Momenteel ligt het ziekenhuisschip Africa Mercy in Republiek Congo. Tot de zomer blijft het daar en vertrekt dan voor een missie naar Guinee. Juist dit weekend werd bekend dat in dit land bijna 30 mensen zijn overleden ten gevolge van een besmetting met het levensgevaarlijke Ebolavirus.
 
Mercy Ships werkt met 450 vrijwilligers aan boord van de Africa Mercy, het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld. Zij komen uit ongeveer 40 verschillende landen, waaronder Nederland. Omdat zij, van chirurg tot verpleegkundige en monteur, geen salaris ontvangen, wordt sponsoring aan Mercy Ships in de vorm van giften en donaties goed besteed. Ook veel bedrijven sponsoren Mercy Ships. De actie van Rotary betekent dat weer vele tientallen, misschien wel honderden mensen geholpen kunnen worden. Tijdens het Gala vertelde Dr. Tertius Venter, Zuid-Afrikaans plastisch chirurg, over zijn werk voor Mercy Ships. Al 14 jaar doet hij dat, op eigen kosten en enkele maanden per jaar. Hij verricht jaarlijks bij Mercy Ships ongeveer 200 operaties, waarmee hij de levens van velen heel wat draaglijker maakt. De ruim 300 gasten van het Gala waren diep onder de indruk, en dat bleek ook wel uit het fantastische resultaat.

Bron: Alphaonline.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons