"Een mooi, maar wreed verhaal"

Interview Simone 'Maria' Kleinsma

in Mediatips

"Je zoon verliezen, is het gruwelijkste wat een moeder kan overkomen," zegt Simone Kleinsma, die de rol van de moeder van Jezus, Maria, dit jaar zal vertolken in The Passion.

Samen met onder meer Jan Dulles (Jezus), Stanley Burleson (Petrus), Jamai Loman (Judas) en Beau van Erven Dorens (verteller) nemen zij op donderdag 17 april in Groningen het publiek mee in het Paasverhaal. Het is de vierde editie van deze grote live tv-productie. The Passion vertelt over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Dit gebeurt aan de hand van bekende Nederlandstalige popsongs.

Maria
Maria wordt zwanger van Jezus nog voor ze is getrouwd. Een schande, maar ze draagt het met geloof. Omdat ze door een engel weet wie het kind is: de Zoon van God. Dit grote wonder wordt door God toevertrouwd aan de moederarmen van deze gewone vrouw.

Maar hoe ouder Jezus wordt, hoe meer ze zich realiseert dat ze hem gaat verliezen. Haar zoon is publiek bezit, geen familieman. Ze weet het doel van zijn leven, maar kan hem met haar moederhart niet loslaten.

Ze is dodelijk bezorgd en tegelijk totaal onmachtig om iets voor hem te doen. Ze moet haar oudste zoon laten gaan, om hem nooit meer terug te krijgen.

"Een mooi, maar wreed verhaal" zegt Kleinsma in het interview wat je hieronder kunt bekijken.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons