Duitse snelwegkerken geliefder dan gedacht

in Christelijk Nieuws

De zogeheten snelwegkerken in Duitsland zijn geliefder dan weleens wordt gedacht, heeft een journalist van de Süddeutsche Zeitung vastgesteld.

Steve Przybilla bezocht enkele van deze „rustplaatsen voor de ziel”, zoals de slogan van de Autobahnkirchen luidt. Hij constateerde bijvoorbeeld dat de St. Christophorus in Baden-Baden jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers trekt.

Duitsland telt inmiddels negentien protestantse, acht rooms-katholieke en veertien oecumenische kerken bij de snelweg, aldus het christelijke magazine Pro. De meeste worden uit giften gefinancierd, andere worden door bisdommen ondersteund.

Het project van kerken naast de snelweg werd opgestart om reizigers onderweg een moment van rust en bezinning aan te bieden. 

In juni werd in Duitsland de veertigste „Autobahnkirche” geopend. De bouw van de snelwegkerk in Sauerland kostte 1,5 miljoen euro en werd volledig met privégeld gefinancierd.

Een van de oudste snelwegkerken is die aan de A8, afrit Adelsried, tussen München en Augsburg. Ze werd in 1958 ingewijd, en gefinancierd door de Augsburgse papierfabrikant Georg Haindl. „Met zijn idee trof Haindl de zenuw van de tijd”, aldus de Süddeutsche Zeitung.

Bron: Het Goede Leven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons