Doodstraf twintigjarige christen Pakistan

Belediging Mohammed leidt tot doodstraf

in Christelijk Nieuws

Een Pakistaanse christen is ter dood veroordeeld wegens godslastering. De zaak leidde vorig jaar tot heftige rellen in de stad Lahore. Er werd vorig jaar maart aangifte gedaan tegen de twintiger, omdat hij na een avondje stappen de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Hij werd daarop opgepakt door de politie.

(imported body)

Beledigde moslims richtten daarna hun woede op de christelijke wijk waar de man woonde. Ze trokken plunderend en brandstichtend door het stadsdeel. Honderden mensen vluchtten halsoverkop. Na de rellen waren er in verschillende Pakistaanse steden protesten van christenen. Zij eisten meer bescherming tegen de volkswoede. De politie arresteerde tientallen verdachten, onder wie de man die de beschuldiging had geuit. Overigens werd geen van hen veroordeeld.

De rechter las gisteren het vonnis voor in de gevangenis, omdat men bang was dat de man gelyncht zou worden op weg naar de rechtbank. Er is nog nooit iemand geëxecuteerd na een veroordeling wegens blasfemie, maar geregeld nemen woedende menigten het recht in eigen hand.

Amnesty International heeft het vonnis veroordeeld. Volgens de mensenrechtenorganisatie wordt de wet vaak gebruikt om oude vetes uit te vechten.

Bron: NOS

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons