Digitaal evangeliseren: een vak apart

Hoe kun je mensen bereiken in het tijdperk van ervaring, beleving en social media?

in Geloven

Zou het kunnen; social media en nieuwe technologie zo benutten dat mensen Jezus leren kennen en er uiteindelijk ook zelf het evangelie van gaan delen? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens Indigitous Amsterdam; een internationale conferentie over digitale evangelisatie.

“Onze samenleving verandert”, vertelt organisator Mark de Boer (directeur van Agapè). “Door de sociale media en nieuwe technologie is het onderscheid tussen ‘makers’ en ‘gebruikers’ van informatie en content vervaagd. De centrale rol van persoonlijke beleving is zowel een kans als een bedreiging in evangelisatie. Daar gaan we mee aan de slag tijdens Indigitous Amsterdam.”

Experience
Het thema van de conferentie is ‘Experience’. Mark de Boer: “We stellen de vraag: hoe kunnen we de kansen van beleving, social media en nieuwe technologie zo benutten dat mensen Jezus leren kennen en zij uiteindelijk ook zelf het evangelie gaan delen?”

Het hoofdprogramma wordt tijdens deze conferentie verzorgd door Gert-Jan Segers, politicus, en Lieze Langford, Digital Stategies-consultant uit het Verenigd Koninkrijk. De zogenaamde ‘live learning talks’ worden verzorgd door verschillende sprekers vanuit heel Europa. Tijdens de conferentie wordt niet alleen gepraat, deelnemers gaan ook daadwerkelijk aan de slag met praktische toepassingen voor ieders eigen situatie.

Indigitous
De Indigitous-beweging wil mensen met behulp van digitale strategieën in contact brengen met Jezus. De naam Indigitous is een combinatie van twee kenmerkende begrippen voor de beweging: ‘indigenous’ (inheems) en ‘digital’. Inheems, omdat we geloven in een lokale aanpak in iedere generatie, taal en cultuur. Digitaal, omdat we geloven dat digitale middelen, platforms en strategie Gods missie kunnen versnellen.

Locatie
Indigitous Amsterdam vindt plaats van 15 tot 17 mei 2014 in de inspirerende omgeving van de Amstelhoven aan de Nieuwe Keizersgracht. Meer informatie over de conferentie en een mogelijkheid om aan te melden is te vinden op www.indigitous.org/amsterdam.

Agapè
Indigitous Amsterdam wordt georganiseerd door Agape Europe, CCC Eastern Europe, en het internationale Indigitous-team.

Bron: Agape / Foto: l4red0

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons