BLOG | 'Ik heb gezondigd'

Een update van Redmar Smit tijdens zijn '40 dagen met...'

in Geloven

Oeps..

Ik heb iets gedaan wat niet mocht. Dit weekend slaap ik bij een vriendin en ik dacht dat het wel aardig zou zijn als ik iets meeneem als bedankje. In huis was er helaas niets meer waarmee ik goed voor de dag kon komen, dus besloot ik om een aardigheidje te kopen. Een doos Merci om precies te zijn. Maar het is niet voor mezelf, dus hopelijk legaliseer ik deze ‘zonde’ dan een beetje.

Verder gaat het allemaal erg goed. Op een doos Merci na heb ik nog niets gekocht voor mezelf. Of nou ja… wel een reisverzekering, maar die heb ik gewoon nodig. De verleiding is wel groot om dingen te kopen. Mijn oordopjes zijn vlak voor de 40dagentijd kapot gegaan. Nu gebruik ik heel oude, maar de kwaliteit van de muziek is wel een beetje slecht. Ik wil dus graag nieuwe kopen, maar ik moet gewoon nog een héle maand wachten. Ik vraag me af hoe lang deze huidige oordopjes nog meegaan, want de kat zit er steeds meer te spelen... 

Afijn, het gaat dus best goed maar tegelijkertijd realiseer ik me dat er pas twee weken voorbij zijn. Het is toch moeilijker dan ik dacht, maar ik ga dapper door! Veertig dagen leven met de spullen die ik heb, maakt me bewust dat we in een rijk land leven. Ik kan eigenlijk alles ‘zomaar’ kopen, terwijl er genoeg mensen zijn die niet eens de spullen hebben die wij wel hebben. Als ik dan de kwaliteit slecht vind, koop ik gewoon betere. Ik voel me verwend. 

Redmar.
 

Vasten past bij de 40 dagentijd. Wat gebeurt er als je dit omdraait, en deze tijd juist gebruikt om iets wél te doen? Vier mensen waaronder Redmar, gaan vanaf 5 maart de uitdaging aan en doen tot Pasen iedere dag een stapje extra. Voor hun naasten, zichzelf of de aarde. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons