BLOG | 'Ik ben best wel egoïstisch'

Een update van Femke tijdens haar '40 dagen met...'

in Geloven

Dit project maakt me nog eens extra duidelijk hoe egoïstisch ik vaak ben. Na ongeveer twintig kaarten heb ik namelijk zoveel mooie en ontroerende reacties gekregen, dat ik me afvraag waarom ik niet het hele jaar door de tijd neem iemand te bemoedigen of op te vrolijken met een kaartje. Of een telefoontje, spontaan bezoekje, cadeautje: wat dan ook. Ik heb gemerkt dat het mensen écht goed doet. Ook kost het niet veel tijd en is het leuk om te doen. Waarom onderneem ik dan bijna nooit iets?

Omdat ik écht nog even moet werken, en daarna toe ben aan een rondje hardlopen, De Wereld Draait Door, chocolade en een goed boek. Tussendoor feliciteer ik iemand via Facebook met haar kersverse baby, stuur ik iets met ‘balen en sterkte’ naar een bekende die met een gipsvlucht uit Oostenrijk komt zakken, en ‘Hoezee J’ naar een vriend die zijn rijbewijs heeft gehaald. Tot zover mijn makkelijke medeleven. Iedereen die in de 40-dagentijd iets meemaakt, kan rekenen op een kaartje van mijn hand in de bus. Maar wat als deze veertig dagen voorbij zijn? Wat doe ik dan? Eerlijk? Ik weet het niet…

Femke

P.S. Deze week wil ik graag post sturen naar gevangenen en/of vervolgde christenen. Heb je tips hoe ik dit het beste kan aanpakken? Laat het me weten in een reactie. 


Vasten past bij de 40 dagentijd. Wat gebeurt er als je dit omdraait, en deze tijd juist gebruikt om iets wél te doen? Vier mensen waaronder Femke, gaan de uitdaging aan en doen tot Pasen iedere dag een stapje extra. Voor hun naasten, zichzelf of de aarde. Bent u geïnspireerd geraakt, en wilt u ook iets extra’s doen in de 40-dagentijd? Twitter mee! #40dagen 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons