BLOG | 40 kleine verrassingen

Femke geeft een update over haar '40 dagen kaartjes versturen'

in Geloven

“Dat is dan € 25,60, alstublieft.” Het is de eerste dag van de 40-dagentijd, en ik heb bij de servicebalie van de supermarkt om veertig postzegels gevraagd. Ik wist wel dat die dingen niet goedkoop zijn, maar volgens mij ben ik blijven hangen bij een prijsstijging of drie geleden. Ik verstuur immers bijna nooit post en áls ik al de moeite neem, maak ik graag gebruik van moeders voorraad. “Eh, pinnen graag,” glimlach ik tegen de kassamevrouw.

Als ik met mijn velletjes naar buiten loop, kijkt Willem-Alexander mij veertig keer vrolijk aan. Ik krijg er spontaan zin in. Thuis kies ik uit mijn speciaal voor de gelegenheid ingeslagen voorraad een mooi exemplaar met vlinder voor oma. De dagen daarna stop ik steeds iets leuks in de brievenbus. Kleine verrassingen voor vrienden, kennissen of gemeenteleden. Tijdens het schrijven realiseer ik me dat hier geen Facebook-bericht, Whatsappje of e-mail tegenop kan. Alleen al omdat ik op deze manier écht even stil sta bij wat ik wil zeggen. Niet dat elektronisch verstuurde berichtjes niet oprecht zijn, maar het is vaak wel makkelijk. Soms verdient iemand net even iets extra’s. En als de ontvangers net zo blij worden als ik, is het die 0,64 cent per postzegel meer dan waard.

Femke.


Vasten past bij de 40 dagentijd. Wat gebeurt er als je dit omdraait, en deze tijd juist gebruikt om iets wél te doen? Vier mensen waaronder Femke, gaan de uitdaging aan en doen tot Pasen iedere dag een stapje extra. Voor hun naasten, zichzelf of de aarde. Bent u geïnspireerd geraakt, en wilt u ook iets extra’s doen in de 40-dagentijd? Twitter mee! #40dagen  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons