Avondje Jeruzalem met Kefah Allush en Andries Knevel

EO tijdschrift Visie organiseerde voor haar lezers de afgelopen weken drie filmavonden in het Omniversum in Den Haag. Tijdens deze avonden werd de indrukwekkende film 'Jerusalem' vertoond. We namen een kijkje en gingen naar de film met de Palestijnse EO-presentator Kefah Allush en pro-Israel man Andries Knevel.

Jerusalem neemt het publiek mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld. De stad werd de afgelopen 5000 jaar meerdere keren verwoest en opnieuw opgebouwd, maar bleef een mysterieuze aantrekkingskracht houden. Wat maakte de stad zo belangrijk voor zoveel verschillende culturen? En hoe groeide de stad uit tot het centrum van de wereld voor de drie grote godsdiensten? Door de ogen van drie jonge mensen leert het publiek wat het betekent om een inwoner te zijn van Jeruzalem.

Jerusalem tracht mensen te inspireren met verhalen en duidelijk te maken waarom dit deel van de wereld tot de verbeelding spreekt van miljarden mensen.

Kerstgroeten uit Bethlehem
Naast dat de film Jerusalem werd vertoond sprak Visie-hoofdredacteur Marco van der Straten ook met EO-presentatoren Kefah Allush en Andries Knevel. Zij vertelden over hun ervaringen tijdens de opnames van het programma Kerstgroeten uit Bethlehem en hoe zij de toekomst zien van het land Israel.
 
Omniversum
Mocht u niet de gelegenheid hebben gehad om de film op de Visie-avonden te bekijken: Jerusalem is vanaf 1 april voor iedereen te zien in het Omniversum.

 

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons