Als kerk in het diepe springen op het Flavor Festival

Wie keert de kerk binnenstebuiten?

Het Flavor Festival is een 4-daags, christelijk festival met een programma boordevol muziek, geloof, sport, theater en kamperen. Binnen Flavor is er ook altijd plek voor sprekers en discussie.

Roald Schaap

Eén van de sprekers op het Festival is Roald Schaap. Hij lanceert op het Flavor Festival een nieuw boek en een nieuw album. Zijn boek is geen gewoon boek, het is een "Doe Boek". Kerk Binnenstebuiten. Vol met prikkelend materiaal om kerkgangers te activeren.

Want wat zijn de obstakels om als kerk verbinding te vinden met met de mensen die zich buiten de kerk bewegen? Roald: "Het ontbreekt de kerk niet aan geloof, aan kennis of aan mededogen. Maar het lijkt wel of we angstig zijn en als kerk niet in het diepe durven te springen. De muren waarachter we ons geloof gestalte geven hebben ons veiligheid gegeven, maar ons ook afgesloten van een cultuur die om meer transparantie vraagt".

Hoe kunnen we als lichaam van Christus op plekken aanwezig zijn waar het koninkrijk van God het hardste nodig is? Roald: "Het wordt tijd dat de kerk weer een vitaal netwerk wordt. De kerk moet binnenstebuiten worden gekeerd!"

Reinier Sonneveld
Een andere spreker op het Flavor Festival is Reinier Sonneveld. Hij neemt ons mee op ontdekkingsreis over het thema "gastvrijheid'. Wie op God lijkt, heet de ander welkom.

Het Flavor Festival vindt plaats op Landgoed Velder in Liempde, bij Boxtel. Het tweede Flavor Festival vind plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus 2014.

Meer informatie: Flavor Festival

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons