Waarom christenen naar de Olympische Spelen moeten kijken

in Christelijk Nieuws

Als je christen bent dan kan je extra genieten van de Olympische Winterspelen, meer dan ieder ander! Dit schrijft David Mathis, hoofdredacteur bij het Amerikaanse ‘DesiringGod.org’ .

"De apostel Paulus nam juist Olympische Spelen als voorbeeld en leerde de christenen om de Olympische Spelen anders te zien dan anderen", schrijft Mathis op Christianheadlines.com. "Wij worden als christenen ook opgeroepen om te volharden in de wedloop van het geloof". Hij citeert daarbij John Piper, oprichter en leraar van ‘DesiringGod.org’.

Mathis, ouderling in Bethlehem Baptist Church, zegt dat de Olympische Spelen christenen kunnen helpen om de grootheid van God te zien.

"Zo groots als de Olympische Spelen soms voelen, en zo enorm belangrijk als een gouden medaille op dat moment misschien lijkt,  het is de moeite waard om hier eens bovenuit te stijgen.Bekijk dan hoe klein het Olympisch Park eigenlijk is ten opzichte van de stad van Sotsji. Stijg je nog hoger, dan zie je dat zelfs Rusland slechts een stipje is in vergelijking met de hele wereld.Als je dan ook nog bedenkt hoe klein de aarde eigenlijk vergeleken bij de massaliteit van het universum, dan kan dat enorm relativeren.

 "Als je zo naar de atleten kijkt, dan zie je ineens een andere vorm van hardlopen. Als je naar het boksen kijkt, dan zie een andere vorm van boksen. Als je een winnaar ziet lachen met een gouden medaille om z'n nek, dan zie jij een heel ander soort prijs," aldus Piper. "Elke keer dat u de televisie aanzet, kunt u God horen en zien, juist door de Olympische Spelen heen.

De Olympische Spelen wijzen ons ook als chirstenen op de noodzaak om ‘de goede strijd van het geloof te strijden.’

“Olympisch goud is alleen weggelegd voor de jonge en sterke sporter, maar de christelijke 'race' is voor iedereen, voor jong en oud, voor de gezonden en zieken”, schrijft Mathis. “De Winterspelen in Sotsji kunnen christenen ook helpen om de grootheid van Jezus te zien. Jezus is niet alleen de medemens van iedere atleet van wereldklasse, maar ook hun Schepper."

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons