Voorbede kerken Syrië op Biddag

Extra collecte en voorbede op Biddag voor Gewas en Arbeid

in Christelijk Nieuws

Luisterend Dienen roept de kerken op om op Biddag voor Gewas en Arbeid, woensdag 12 maart, een extra collecte te houden en voorbede te doen voor Syrië. Luisterend Dienen is het diaconale programma van de Protestantse Kerk en de GZB.

(imported body)

De situatie in Syrië wordt steeds grimmiger. Er wordt veel geweld gebruikt door de verschillende partijen die met elkaar strijden. Het gebrek aan de meest noodzakelijke levensbehoeften wordt met de dag groter. Vooral het gebrek aan voedsel drijft mensen in belegerde gebieden tot wanhoop.

Op plaatsen in Syrië waar het voor hulporganisaties te gevaarlijk is, lukt het de plaatselijke kerken nog wel  om hulp te verlenen. Luisterend Dienen en de GZB steunen daarom zusterkerken in Syrië en omliggende landen om hulp te kunnen bieden. Naast voedsel, medicijnen en verwarming wordt er ook geestelijke zorg verleend. 

Voor deze noodhulp is veel geld nodig. Ook vanuit Syrië komt de vraag: "Blijf voor de mensen in Syrië bidden, zeker ook voor de christenen die het extra moeilijk hebben. Steun de kerken ook in hun hulp aan vluchtelingen. Gebed en financiële steun is onmisbaar."

Bron: Luisterend Dienen

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons