Vaticaanstad is koploper wijndrinken

Afgelopen jaar dronken bewoners zo'n 74 liter

in Christelijk Nieuws

Nergens wordt zoveel wijn gedronken als in Vaticaanstad. Volgens statistieken van het Amerikaanse Wijninstituut tikken de inwoners van Vaticaanstad in 2012 zo'n 74 liter wijn achterover. Dat staat gelijk aan 105 flessen.

(imported body)

De gemiddelde wijnconsumptie in Vaticaanstad is twee keer zoveel als het gemiddelde van wijnlanden als Italië en Frankrijk. Een aanzienlijk deel van de wijn is zonder enige twijfel miswijn, maar het overgrote deel is bestemd voor consumptie.

De Vaticaanse consumptie ligt volgens specialisten hoger omdat de inwoners van Vaticaanstad ouder zijn, meestal een hogere opleiding genoten en vaker in groepen eten. Ook het feit dat er in het Vaticaan nauwelijks taks moet worden betaald, bevordert de consumptie.

Overigens maakt ook Catholic World News ook nog enkele aanvullende kanttekeningen bij de cijfers. Zo leven er in Vaticaanstad geen kinderen, die de gemiddelde consumptie dus ook niet naar beneden kunnen halen, en er is in Vaticaanstad slechts een winkel waar wijn wordt verkocht. De verkoop is ongetwijfeld niet enkel voor Vaticaanstad zelf bestemd.


Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons