TV-special 40 jaar Bijbelschool de Wittenberg

Donderdag 27 februari 2014 om 14:30 op Nederland 2

in Geloven

Een Bijbelschool voor het leven, zo noemt de Wittenberg zichzelf. En dat blijkt: diverse studenten en oud-studenten vertellen over de impact die de Wittenberg heeft gehad op hun levensweg, relaties en keuzes.

"De Wittenberg heeft mij gevormd en ik heb er later veel profijt van gehad." "Ik heb oog gekregen voor culturele verschillen van geloofsbeleving." "Het is voor mij levensveranderend."
Dit zijn opmerkingen van studenten en oud-studenten van de Wittenberg in Zeist, over de tijd die ze daar hebben gehad.

Bijbelvertaler
Gesprekken met verschillende (oud-)studenten vormen samen een overzicht van de jaren dat de Wittenberg actief is geweest. Jaap Feenstra was bijvoorbeeld student in de eind jaren ’70. Daarna ging hij aan de slag als bijbelvertaler onder een Indianenstam in de Northwest Territories van Noord-Canada. Samen met zijn vrouw Morina hebben zij daar ruim 30 jaar gewoond en geleefd. Nu is Jaap regio coördinator van Wycliffe Bijbelvertalers in Azië.

Herinneringen
Herman Takker kwam in 1973 naar de Wittenberg. Nu - 40 jaar later - is hij stafmedewerker van Evangelie en Moslim. David en Mirjam Ploeg bewaren goede herinneringen aan de Wittenberg (2005). Op dit moment zijn ze betrokken bij ‘Thuis in West’, een missionair project in Rotterdam-Middelland. David de Bree is na de Wittenberg theologie gaan studeren en is nu predikant en jongerenwerker in Nieuwegein.

Al deze personen komen aan het woord in de documentaire Bijbelschool voor het leven, impressie van 40 jaar Bijbelschool de Wittenberg in Zeist die Zendtijd voor Kerken aanstaande donderdag 27 februari uitzendt op Nederland 2 om 14:30. Lees hier meer.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons