Tientallen doden door Boko Haram in Nigeria

in Christelijk Nieuws

Gewapende leden van de islamitische terreurbeweging Boko Haram hebben woensdag bij een aanval in de noordoostelijke stad Bama 47 mensen gedood. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. De extremisten openden het vuur op een school.

(imported body)

Gewapende leden van de islamitische terreurbeweging Boko Haram hebben woensdag bij een aanval in de noordoostelijke stad Bama (Nigeria) 47 mensen gedood. In Bama wonen voornamelijk christenen. 

De extremisten openden het vuur op een school. Ze staken ook het paleis van de traditionele heerser van Borno deels in brand. Zondag kwamen bij een aanval van Boko Haram 106 mensen om het leven. De bevolking twijfelt inmiddels steeds openlijker in hoeverre de regering christelijke dorpen, die het meest veelvuldig te kampen hebben met het geweld, kan beschermen.

Boko Haram is een extremistische beweging die de islamitische wetgeving wil invoeren in de afgelegen landelijke gebieden in het noordoosten van Nigeria. De groepering valt geregeld christenen en kerken aan. Ook de strijdkrachten, de politie en politieke tegenstanders zijn vaak het doelwit. Aanslagen van Boko Haram hebben de afgelopen 4,5 jaar aan duizenden mensen het leven gekost.

Bron: ANP/IKON

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons