Tarief online Liedboek omlaag

Aanpassing van licentieprijzen voor gemeentes

in Mediatips

De uitgever van het Liedboek past de tarieven van de online versie fors aan. De prijzen zijn gehalveerd. Dit maakte Nico de Waal, directeur van BV Liedboek, gisteren bekend. In de media werd de afgelopen maanden geklaagd over de licentieprijzen.

(imported body)

Liedboek Online is de database waarin alle liederen uit het Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk zijn opgenomen voor verwerking in beamerpresentaties of liturgieën. In mei vorig jaar werd het nieuwe Liedboek gepresenteerd. In de media werd de afgelopen maanden geklaagd over de licentieprijzen.

Met een licentie op Liedboek Online kunnen kerkelijke gemeenten onbeperkt liederen uit het nieuwe Liedboek afdrukken in een liturgie en vertonen via een beamer. De verschuldigde auteursrechten zijn daarmee automatisch geregeld. 

Meerdere factoren zijn voor de uitgever aanleiding voor de herziening van de licentieprijzen. Zo zijn er gesprekken gevoerd met de Protestantse Kerk waar veel reacties van gemeenten waren binnengekomen over de hoogte van de licentie.

Het Liedboek Online kostte tot dit moment, afhankelijk van de gemeentegrootte, 125 euro (1 tot 50 kerkgangers) tot 900 euro (450 tot 500 kerkgangers). Gemeenten met 500 tot 1000 kerkgangers betaalden zo’n 1000 euro. 
De nieuwe tarieven betekenen een halvering van de licentiekosten. Zo betaalt een gemeente met 150 kerkgangers nu 175 euro voor de licentie en een gemeente met 450 leden 450 euro. Er wordt daarbij gekeken naar de ochtenddienst. 

Bron: Friesch Dagblad

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons