Refo500: overleg met kerken over 2017

in Christelijk Nieuws

Het platform Refo500 heeft achttien Nederlandse kerken die uit de reformatie zijn ontstaan uitgenodigd voor een overleg over het reformatiejubileum in 2017. In dat jaar wordt herdacht dat vijfhonderd jaar geleden de reformatie begon.

(imported body)

In Refo500 participeren o.a. protestantse en katholieke organisaties, universiteiten, musea, hogescholen, steden, commerciële instellingen etc. Het platform staat voor iedere organisatie open die het doel van Refo500 onderschrijft.

31 oktober 1517 wordt gezien als de begindatum van de Reformatie, waaruit de verschillende protestantse kerken in Nederland zijn ontstaan. In 2017 zal het 500 jaar geleden zijn dat de Reformatie begon. 

Bedoeling van het voorgenomen overleg is te inventariseren of er behoefte bestaat aan een vorm van samenwerking tussen de kerken rondom het Reformatiejubileum en daarnaast het genereren van ideeën voor 2017.

Het overleg is op donderdag 22 mei in Apeldoorn. Het is nog niet bekend welke kerken op de uitnodiging zullen ingaan, aldus projectleider Karla Apperloo van Refo500.

Bron: HetGoedeLeven

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons