Rechter: als kerk illegaal opvangt, hoeft overheid dat niet te doen

Herman Meijer: 'PKN moet niet zo zeuren'

in Christelijk Nieuws

De rechter heeft vorige week besloten dat als een kerk illegalen opvang biedt, de overheid dit niet ook hoeft te doen. Kerken zitten hierdoor vast aan de opvang die ze bieden. Beluister hier de radioreportage van commentator Herman Meijer uit Dit is de Dag terug.

Herman Meijer vindt dat het de taak van de kerk is om hulp te bieden en dat ze altijd aan deze plicht moeten voldoen. Hij schrijft in de Dagelijkse Standaard: "Ik snap eerlijk gezegd niet waarom de PKN zo 'zeurt'. Waarom kijkt men meteen naar de overheid? Waarom doet de kerk niet gewoon wat haar hand vindt om te doen? Volgens mij is het een hele goede zaak als kerken zich bezig houden met mensen in de samenleving die hulp nodig hebben. Op die manier bewijst de kerk haar relevantie in een seculiere samenleving."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons