Poutala klimt na Spelen op de kansel

Finse schaatser kwam tekort op de 500 meter

in Christelijk Nieuws

Sprinter Mika Poutala kwam snelheid tekort op de 500 meter in Sotsji. De Fin heeft er vrede mee: God en gezin staan op de eerste plaats. De christelijke freelance schaatsjournalist Irene Postma sprak in Sotsji voor het Nederlands Dagblad met Poutala.

Als de Nederlandse schaatsers op 1 maart het NK rijden in Amsterdam, staat hun Finse collega Mika Poutala op de kansel. 

Michel Mulder
Poutala gebruikt zijn sport graag om het geloof uit te leggen. ‘Ik geloof dat God ons talent heeft gegeven, maar wij moeten er zelf voor werken. God heeft niet de olympische medaille gewonnen, maar Michel Mulder. God heeft hem wel geholpen, bijvoorbeeld door hem te motiveren voor de training.’

Hard werken
De Finse schaatser koppelt die ervaring aan evangelisatie in de kerk. ‘Mensen bidden “breng mensen naar de kerk” maar zelf nodigen ze niemand uit. Ik weet als schaatser dat je zelf hard moet werken, en dan kan God je gebruiken. Soms denken en preken we dat God wonderen kan doen, en dat is waar, maar Hij neemt mensen niet bij de hand naar de kerk als wij ze niet meenemen. Het is makkelijker als iemand ze uitnodigt. Een van de problemen in onze kerken is dat we echt veel bidden, maar weinig doen.’


Lees verder bij het Nederlands Dagblad (dit artikel is gratis)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons