Pauselijk relikwie bijna helemaal terug

in Christelijk Nieuws

De in Italië gestolen relikwie met het bloed van paus Johannes Paulus II is bijna helemaal teruggevonden. De politie vond vrijdag een stuk stof met bloed van wijlen Johannes Paulus, nadat donderdag al het omhulsel werd gevonden. Slechts enkele fragmenten van het doek en stukjes gouddraad zijn verdwenen.

Het stuk stof met met bloeddruppels van de in 2005 overleden paus werd aangetroffen in de garage van een van de drie mannen die in verband met de diefstal waren gearresteerd in de stad L'Aquila ten oosten van Rome. In de buurt van die plaats staat het kerkje San Pietro della Ienca, waaruit de relikwie samen met een kruisbeeld het afgelopen weekeinde werd gestolen. Het ijzeren omhulsel van het stuk stof werd niet ver van L'Aquila gevonden.

De politie heeft twee drugsverslaafden aangehouden die hebben bekend dat zij het misdrijf hebben gepleegd. Een derde verslaafde, een man van 18 jaar, werd donderdagmiddag opgepakt. De drie zeggen dat zij de waarde van de relikwie niet kenden en dat zij haar hebben weggegooid. Zij kunnen zich niet herinneren waar dat is gebeurd.

De secretaris van Johannes Paulus II, de eveneens uit Polen afkomstige Stanislaw Dziwisz, schonk de relikwie in 2011 aan het kerkje. De paus, die in 1978 tot hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk werd gekozen, verliet soms in het geheim het Vaticaan om bij L'Aquila te wandelen of te skiën en bad dan graag in de San Pietro.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons