OM schip 'Logos Hope' vijf jaar in de vaart

in Christelijk Nieuws

Sinds haar start op 19 februari 2009 hebben al meer dan 3,5 miljoen bezoekers het boekenschip Logos Hope van Operatie Mobilisatie bezocht. Nog honderdduizenden meer hebben gebruik gemaakt van de diensten van de bemanningsleden aan wal.

“Wij zien uit naar wat God ook in de toekomst gaat doen door Zijn schepenwerk,” vertelt Peter Nicoll, algemeen directeur van OM Ships International. “We beseffen dat we afhankelijk zijn van Hem. We voelen ons bevoorrecht om samen te mogen werken met zoveel verschillende mensen uit de hele wereld.”
 
Logos Hope voer de afgelopen vijf jaar een afstand van 2,7 keer rond de aarde en bezocht 87 havens in 48 verschillende landen. Ze begon haar reis in Denemarken en monsterde als eerste in Harlingen en Scheveningen aan. Na Europa voer het schip met haar 400 opvarenden naar havens in het Caribische gebied, West- en Noord-Afrika, het Nabije Oosten, het Arabisch Schiereiland, Zuid-Azië en het Verre Oosten. Vele levens van bezoekers en vrijwilligers aan boord zijn blijvend veranderd.
 
In januari 2014 legde Logos Hope aan in Sri Lanka waar tijdens een vijfdaags bezoek 73.783 mensen aan boord kwamen. Een nieuw record voor Logos Hope; op een dag trok het schip maar liefst 18.634 bezoekers. Voor de mensen in Sri Lanka, die door de burgeroorlog en de verwoestende tsunami van 2004 veel leed hebben meegemaakt, was Logos Hope het symbool van hoop en vrijheid.

 

Foto: Operatie Mobilisatie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons