Obama: 'God regisseerde mijn leven'

in Christelijk Nieuws

Vorige week hield de Amerikaanse president Barack Obama een toespraak tijdens het 'National prayer breakfast'. Hij greep de gelegenheid aan om uit te spreken dat God in zijn persoonlijke leven een belangrijke rol speelt, en anderzijds om de boodschap uit te dragen dat vrijheid van religie bijdraagt aan de vrede in een land.

(imported body)

De president haalt de uitspraak 'wees niet hoogmoedig, maar zet uzelf aan tot bescheidenheid' van Paulus uit het bijbelboek Romeinen aan, om weer te geven dat het land groot is geworden omdat het is gestoeld op christelijke wortels en tegelijkertijd open staat voor mensen met een andere religieuze identiteit. Volgens Obama "is er geen andere natie die sterker opkomt voor de vrijheid van religie wereldwijd dan de Verenigde Staten". Het zou dan ook een belangrijk doel van het buitenlandse politieke beleid moeten zijn om dit standpunt uit te dragen. Tevens zal het bijdragen aan de veiligheid van de Verenigde Staten zelf.

Brandhaarden
Obama zegt zelf leiders van landen waar brandhaarden woeden - waaronder Nigeria, Pakistan en Iran - op het hart te drukken dat geen land succesvol kan opereren tenzij de rechten van alle mensen gewaarborgd worden, ongeacht de religieuze stroming die zij aanhangen.

Blut
Tijdens de opening van de speech ging de president ook in op zijn persoonlijke beleving van God in zijn leven. "Hij regisseerde me naar alles dat belangrijk is: mijn baan, vrouw en kinderen. Daarnaast speelde de kerk voor mij een cruciale rol door me voedsel te geven toen ik blut was."

Het 'National prayer breakfast' vindt sinds 1953 jaarlijks in Washington D.C. plaats op de eerste donderdag van februari. Tot 1970 ging het evenement door het leven onder de naam 'Presidential Prayer breakfast'.

Bron: IKON

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons