Obama: “Geloofsvrijheid in gevaar”

in Geloven

President Barack Obama maakt zich zorgen over de wereldwijde geloofsvrijheid. Dat zei Obama donderdag tijdens het ‘Nationale Gebedsontbijt’, een jaarlijkse bijeenkomst in Washington.

In zijn toespraak noemt Obama het gebrek aan godsdienstvrijheid in landen als China, Egypte, Soedan en Birma. “Er is geen enkele manier waarop de geweld van regeringen kunnen rechtvaardigen. Iedereen is prachtig gemaakt naar het beeld van God. Daarom geloven we in de waardigheid van elk mens – waardigheid die geen enkele aardse kracht kan wegnemen. Centraal in die waardigheid staat de vrijheid van godsdienst: het recht om – zonder vervolging - je geloof te beleven zoals jij kiest, om van geloof te veranderen wanneer jij dat wilt, of helemaal niet te geloven.”

Franciscus 
De president zei ook dat hij uitkijkt naar zijn ontmoeting met paus Franciscus volgende maand. “Ik hoop dat zijn boodschap over ‘zorgen voor de minsten’ ons allemaal raakt. Hij inspireert ons met zijn woorden, daden, nederigheid en barmhartigheid.”
 
Gebed
Obama bad ook voor Kenneth Bae, een Amerikaanse zendeling die vastzit in een Noord-Koreaans strafkamp en voor Saeed Abedini, een pastor die in een Iraanse gevangenis zit.
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons