Nieuw platform 'De Gelovige Stad' binnenkort online

in Mediatips

Onder de noemer 'De Gelovige Stad' hebben diverse culturele en religieuze instellingen in Amsterdam een online platform gecreëerd omtrent het thema religie en geloofsbeleving. Steeds meer mensen zijn op zoek naar zingeving en verdieping in het leven.

(imported body)

Onder de noemer De Gelovige Stad hebben diverse culturele en religieuze instellingen in Amsterdam een online platform gecreëerd omtrent het thema religie en geloofsbeleving. Steeds meer mensen zijn op zoek naar zingeving en verdieping in het leven, ook in het hectische Amsterdam.

Waar kunnen ze die inspiratie vinden en wat heeft de stad hen allemaal te bieden? Het online platform De Gelovige Stad wil Amsterdammers op een laagdrempelige en originele manier kennis laten maken met diverse vormen van geloofsbeleving.

De website (www.degelovigestad.nl) biedt een overzicht van locaties en evenementen in de stad waar op religieuze en/of artistieke wijze wordt nagedacht over zingeving en religie. Een jaar lang, tot maart 2015, is op de website van De Gelovige Stad  doorlopend een gevarieerd aanbod van tentoonstellingen, evenementen, lezingen, workshops en activiteiten voor jong en oud te vinden.

Deelnemers aan het initiatief zijn o.a. het Amsterdam Museum, het Bijbels Museum, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, de Protestantse Kerk Amsterdam, het Joods Cultureel Kwartier, Cultuurlijn1102 (Imagine IC, CBK Zuidoost en Bijlmer Parktheater), Nieuwwij.nl , Soka Gakkai International Nederland en de Vrije Academie.

Het online platform zal zich gaandeweg verder vullen met bijdragen uit heel Amsterdam en daarmee een beeld geven van de diverse religieuze stromingen die de stad rijk is. Met de samenwerking willen de betrokken partijen het Amsterdamse publiek inspireren en de kans geven om meer te leren over andere vormen van religie en de geloofsbeleving van hun stadsgenoten.

Vanaf volgende week is de website online.

Bron: De Gelovige Stad

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons