Marokkaanse christen vrijgesproken

Marokkaan stond terecht voor bekering tot christendom

in Christelijk Nieuws

Een 31-jarige Marokkaan, Mohamed al-Biladi, is donderdag in Fez vrijgesproken van de aanklachten over zijn bekering tot het christendom. De rechter in Fez bepaalde in hoger beroep dat al-Biladi niet 2,5 half jaar de cel in hoeft, omdat hij christen is geworden.

Hij kreeg de gevangenisstraf van een lagere rechter omdat hij “het geloof van een islamiet afbreekt”. De wetstekst wordt gebruikt tegen zowel mensen die een ander geloof dan het islamitische aannemen als tegen mensen die een ander geloof verspreiden.

De rechter in Fez legde de tekst in het voordeel van de beklaagde uit. Hij zei dat niet is aangetoond dat al-Biladi heeft geprobeerd een islamiet van zijn geloof af te brengen en sprak hem vrij.

Al-Biladi werd verdedigd door onder meer mensenrechtenorganisaties. Die voerden aan dat de veroordeling wegens zijn geloof indruist tegen de Marokkaanse grondwet die vrijheden van het individu zou waarborgen. In de praktijk is het voor Marokkanen verboden een christelijke geloofsovertuiging uit te dragen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons