'Kipkerk' trekt hordes toeristen

Toeristen maken foto's van op kip lijkende kerk

in Christelijk Nieuws

Het begon allemaal met een fotograaf, die ontdekte dat een kerk vanuit een bepaalde hoek net op de kop van een kip lijkt. Intussen trekt de 'Church by the Sea' in de Amerikaanse staat Florida honderden toeristen. Zij willen de 'Chicken Church' ('Kipkerk', red.) van dichtbij bekijken en op de gevoelige plaat vastleggen. De kerk staat zelfs op het punt een internethit te worden.

Amerikaanse media brengen verschillende berichten over de reacties van de kerkleden van de Kipkerk. Volgens Daily Mail vindt een lid van de gemeente de aandacht wel grappig. Huffington Post citeert een kerkelijk werkster die minder blij is met de aandacht: "Het trekt mensen met de verkeerde reden. Ik denk niet dat ze binnen zullen komen om een dienst bij te wonen." Volgens haar is de kerk nooit ontworpen om op een kip te lijken.

Kompas
De kerk is in 1944 gebouwd door vissers. De toren functioneerde als kompas, waarbij de 'vleugels' wijzen naar oost en west en de 'snavel' en 'staart' naar noord en zuid. Het oplichtende kruis dient als oriëntatiepunt voor de vissers op zee.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons