Kerkleden helpen Benno L.

Verschillende kerken begeleiden Benno bij elke stap

in Christelijk Nieuws

Leden van verschillende kerken in Leiden gaan zedendelinquent Benno L. begeleiden bij elke stap die hij in Leiden buiten de deur doet. Dat gebeurt op verzoek van gemeente, politie, Justitie en reclassering, schrijft Trouw.

Het is een van de maatregelen waarmee burgemeester Lenferink de gemoederen bij delen van de Leidse bevolking tot bedaren hoopt te brengen. Dat betekent ook dat als L. een ritje op zijn motor wil maken, de route van tevoren met reclassering wordt besproken. Vrijwilligers moeten erop toezien dat hij geen kinderen aanspreekt.

Het besluit van Lenferink om de veroordeelde te huisvesten leidde tot kritiek. De burgemeester hoopt de buurtbewoners ervan te kunnen overtuigen dat zijn verblijf verantwoord is. Volgens directeur Van Gennip van Reclassering Nederland wordt nu bekeken wie geschikt is voor begeleiding van L.


Foto: Demonstratie tegen het verblijf van pedoseksueel Benno L. in Leiden (ANP).

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons