Kerk van broertjes Mulder 'euforisch'

Interview met predikant Wim Noordzij in Dit is de Dag

in Christelijk Nieuws

Het behalen van de gouden en bronzen medaille op de vijfhonderd meter schaatsen gisteren heeft ook in de Christelijke gemeente van de schaatsbroers Ronald en Michel Mulder heel wat losgemaakt. ‘Hun’ dominee Wim Noordzij uit Zwolle vertelt in Dit is de dag dat de stemming in de gemeente ‘euforisch’ is.

In het kader van het succes wordt overwogen komende zondag zelfs een feest te geven in de kerk ter ere van de broers. Het is volgens Noordzij ‘onvoorstelbaar’ hoe de Olympische Spelen aanslaan in zijn gemeente.

In het verleden hebben de broers met de predikant gesproken over de combinatie van sport en geloof. Hij heeft hen meegegeven hun talent te onplooien en daarbij bewust te zijn van hun positie als topsporter, maar ook als Christen. Dat de broers daarbij op zondag moeten sporten is volgens Noordzij geen probleem: ‘binnen onze gemeente heb ik daar nooit iemand over gehoord.’

Beluister het interview met Ds. Noordzij bij Dit is de Dag

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons