“Ik hoop dat ik Gods liefde uitstraal”

5 vragen aan schrijver Corien Oranje

in Geloven

Maar liefst vijftig boeken heeft schrijver Corien Oranje op haar naam staan. De moeder van vier tienerzoons interviewt voor Eva korte verhalen en de rubriek Eva & Adam. Ook heeft ze al uitgebreid haar verhaal in het magazine verteld. Onder andere over het werk als zendeling dat ze op Indonesië deed. We stellen Corien nog 5 extra vragen...

1. Hoe ben jij christen op je werk?
"Ik hoop dat ik iets van Gods liefde uitstraal in de manier waarop ik schrijf, op scholen verhalen vertel, aanwezig ben op Facebook en Twitter. Dat ik mensen tot hun recht laat komen. Ik interview mensen, en soms neem ik bepaalde uitspraken expres niet op in een interview, omdat ik denk dat ze daar spijt van kunnen krijgen."

2. Wat vind je belangrijk om door te geven?
"Dat je niet achterlijk bent als je in Jezus gelooft. Dat wetenschap en geloof niet met elkaar in tegenstrijd zijn. Dat je als christen niet bang moet zijn voor ontdekkingen van de wetenschap. Hoe meer je leert over het ontstaan van de aarde, de natuurwetten, het heelal, de ingenieuze manier waarop het leven in elkaar zit, hoe groter je bewondering voor God wordt."

3. Welke droom heb je voor...?
"Ik heb een droom voor Indonesië! Een wereld zonder corruptie. Een wereld waarin niemand zich om laat kopen: schoolmeesters, politieagenten, rechters, ambtenaren, gevangenisbewakers. Een wereld waarin iedereen kansen heeft, waarin iedereen eerlijk behandeld wordt, zijn kinderen naar school kan laten gaan, naar het ziekenhuis kan gaan voor een blindedarmoperatie."

4. Wie mis je nog elke dag?
"Onze vrienden in Indonesië. We hebben tien jaar in Indonesië gewoond, en de heimwee blijft. Dat hoor ik van veel ex-expats. Je voelt je nooit meer helemaal thuis in je eigen land, omdat je zoveel achter hebt moeten laten."

5. Ben jij een digibeet of een digifan?
"Ik ben een digifan. Ik heb via Facebook en Twitter veel nieuwe vrienden opgedaan, die ik inmiddels ook IRL (in real life, red.) heb ontmoet. Internet is een kans, een prachtig medium om mee te leven met anderen, om een ‘naaste’ te zijn, om te vertellen wat jij denkt, wat jou drijft, te luisteren naar wat anderen denken. Tegelijk zie ik ook wel de gevaren van het voortdurend online zijn. Ik ben voor de rubriek Eva spiegelt een week lang offline geweest, als experiment. Ik vond het erg moeilijk. Ook wel heel goed. Je merkt hoe verslavend internet is, hoe makkelijk je je laat afleiden. Ik heb veel gehad aan het boek Het ondiepe. Hoe onze hersenen omgaan met internet van Nicolas Carr."


Lees hier het Eva-artikel over Corien.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons