'Huis van Belle maakt meiden minder onzeker'

in Mediatips

Donderdag is het twee jaar geleden dat het online magazine Huis van Belle de lucht inging. Inmiddels is Huis van Belle niet alleen meer een site maar een stichting in wording die meiden wil empoweren om hun identiteit in God te vinden. Uit een enquete blijkt dat Huis van Belle meiden helpt zich minder onzeker te voelen.

Minder onzeker
Huis van Belle deed een enquête onder de 36.000 unieke bezoekers die maandelijks langskomen. Ongeveer 500 meiden vulden de enquête in. Meest opmerkelijke resultaten: Huis van Belle helpt meiden zich minder onzeker te voelen en heeft invloed op het geloofsleven van de meiden.

Van de meiden die Huis van Belle bezoeken voelt 89 procent zich een beetje tot erg onzeker. 80 procent van de meiden geeft aan dat Huis van Belle hen helpt zich zekerder te voelen. ‘Ik weet dat ik mag zijn zoals ik ben’. Ook geeft 63 procent van de meiden aan dat Huis van Belle hun geloofsleven behoorlijk beïnvloed heeft.

Impact
Eline Hoogenboom (29) oprichter en hoofdredacteur: “We beginnen onze impact te zien en dat is geweldig. Een meisje schreef dat ze door een blog over ‘om hulp vragen’ naar de vertrouwenspersoon op school is gegaan om haar geheim te vertellen. Een ander meisje vertelde dat ze boos op God was, omdat haar moeder overleed. Door een artikel op de site voelde ze dat ze haar moeder kon loslaten en kon ze weer met God praten. Ook krijgen we wekelijks tientallen vragen binnen van meiden.”

Huis van Belle is niet alleen meer een online platform. In augustus 2013 is voor het eerst Belle verschenen, het driemaandelijkse magazine voor tienermeiden en vanaf vrijdag zijn er in diverse plaatsen Belle Girlsnights, waar de meiden een inhoudelijk programma kunnen volgen in samenwerking met plaatselijke kerken.

Hoogenboom: “Komend jaar ligt de focus op nog meer meiden bereiken, door wat voor middel dan ook. De avonden, het magazine, we gaan de site verbeteren en restylen en er komt een forum. We willen dat elk meisje onze boodschap hoort. Om dit te kunnen blijven doen - Huis van Belle wordt door vrijwilligers gedragen - richten we een stichting op zodat mensen ons kunnen gaan steunen.”
                              
Veilige plek
Het ‘online meidenmagazine waar je thuis bent’ is een website in de vorm van een huis. Huis van Belle wil meiden empoweren om zichzelf te zijn en hen tools aanreiken om hun eigen keuzes te maken en hen op weg helpen naar een stevige identiteit. Meer dan twintig bloggers die als rolmodellen fungeren, schrijven artikelen over geloof, mode, beauty, zelfbeeld, sport, school, vriendschap en relaties, cupcakes etc. Het jubileum wordt vijf dagen lang gevierd met heel veel cadeaus.

Huis van Belle won in 2012 een Webfish Award voor beste christelijke website en heeft maandelijks meer dan 36.000 unieke bezoekers, een aantal dat per maand hard groeit.

 

Foto: Leonard Walpot

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons