Heb uw naasten lief als uw geld!

TEDTalks over geld en gedrag.

in Geloven

Tijdens een nieuwe TEDTalks komt het thema 'wat doet geld met je gedrag' naar voren. Maakt het je een beter mens wanneer je meer geld hebt?

Je krijgt namelijk meer mogelijkheden om mensen om je heen te helpen. Of maakt het je juist arrogant en ga je nog meer op je geld zitten? Antwoorden op die vragen worden gegeven door de Amerikaanse psycholoog Paul Piff. Aan de hand van een aantal leuke voorbeelden laat hij zien wat er gebeurd met mensen nadat zij meer geld tot hun beschikking krijgen.

Koppel dit eens terug naar wat Jezus vroeg van zijn discipelen. Hij vroeg ze alles af te staan wat ze bezaten en hem te volgen, of nog extremer in het geval van Levi, namelijk alles wat hij ten onrechte heeft verkregen viervoudig terug te betalen. 

Bekijk hier de video van TEDTalks.  

<iframe class="npo_cc_social" src="about:blank" frameborder="0" scrolling="no" width="560" height="315" data-src="http://embed.ted.com/talks/lang/nl/paul_piff_does_money_make_you_mean.html"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons