Glossy ter ere van éénjarige paus Franciscus

De mooiste foto's, citaten èn een dubbelposter

in Christelijk Nieuws

Donderdag 13 maart 2014 is het precies één jaar geleden dat Jorge Bergoglio gekozen werd tot paus. Vanaf dat moment verrast hij Rome en de wereld regelmatig met zijn verschijning, uitspraken en keuzes. Bisdom Roermond grijpt de gelegenheid aan en brengt een eenmalig magazine uit rondom het eerste jaar van de 266e paus.

Niet eerder is een paus in een jaar tijd zo vaak onderwerp van gesprek geweest op verjaardagen, aan tafel, bij koffieautomaten en op straat. Time Magazine verkoos hem tot persoon van 2013, maar ook in Nederland is Paus Franciscus populair. Zijn keuze  bijvoorbeeld om eenvoudig te wonen en rijden worden gewaardeerd. Daarnaast roert deze paus onderwerpen aan die dichtbij mensen staan, zoals; relaties, armoede, seksualiteit, zorg voor elkaar.

Dubbelposter
In het eenmalige magazine De Paus vind je een beschrijving van zijn leven, maar ook een dossier van Antoine Bodar over de grote inspirator van deze paus: de jezuïet Franciscus van Assisi. Verder bevat het magazine bloemlezingen van toespraken, uitspraken, brieven en zegeningen. Voor de echte fans als klap op de vuurpijl een dubbele poster van de 

Het magazine is te verkrijgen vanaf 13 maart 2104 en kost €5,90. Korting vanaf 10 exemplaren. De glossy is een uitgave van het Carolushuis, de webwinkel van Bisdom Roermond.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons