Eijk benoemd tot lid Pauselijke Raad voor de Leken

Paus Fransiscus benoemd veertien leden

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft kardinaal Eijk benoemd tot lid van de Pauselijke Raad voor de Leken. Naast de Utrechtse aartsbisschop heeft de paus nog veertien mensen benoemd tot lid van deze Raad, zo maakte het Vaticaan donderdag bekend. De Raad bevordert en coördineert wereldwijd zaken die het christelijk leven van de lekengelovigen betreffen. De organisatie van de Wereldjongerendagen behoort tot de taken van de Raad.

(imported body)

De Pauselijke Raad voor de Leken is een departement van de Romeinse Curie en wordt geleid door een president die wordt bijgestaan door een secretaris, een leden- en een consultorencommissie.

Tot de leden behoren de kardinalen Christoph Schönborn (aartsbisschop van Wenen), Angelo Scola (aartsbisschop van Milaan), John Njue (aartsbisschop van Nairobi), Reinhard Marx (aartsbisschop van München en Freising), Luis Antonio G. Tagle (aartsbisschop van Manilla) en João Bráz de Aviz (prefect van de Congregatie voor de Instituten van het Gewijde Leven en de Sociëteiten van het Apostolisch Leven). Ook benoemde paus Franciscus drie vrouwen tot lid van de Raad. Verder herbenoemde hij de president en de secretaris van de Raad, respectievelijk kardinaal Stanislaw Rylko en mgr. Josef Clemens, en benoemde hij dertien consultoren voor de Raad.

Dit is niet de eerste 'Vaticaanse benoeming' van kardinaal Eijk: sinds 2005 is hij bestuurslid van de Pauselijke Academie voor het Leven (in 2004 werd hij al lid van deze Academie), in 2008 volgde zijn benoeming tot lid van de Congregatie voor de Clerus en in 2012 werd hij benoemd tot lid van de Congregatie voor de Katholieke Opvoeding. Ook is hij sinds 2001 lid van de Wetenschappelijke Raad van de Faculteit voor Bio-ethiek van de Pauselijke Universiteit Regina Apostolorum te Rome.

Bron: RKKerk.nl

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons