Dominee nodigt pedofiel Benno L. uit om zijn buurman te worden

EO-Jongerendag spreker pleit voor genade via social media

in Geloven

Wat moet een pedoseksueel als hij na zijn veroordeling nergens welkom is? De Amsterdamse predikant Rikko Voorberg maakt zich er zorgen over. Hij nodigt Benno L. nu uit om in zijn straat te komen wonen. Dit meldt dagblad Trouw.

Voorberg vindt de discussie over de boze menigten die op L. jagen te vrijblijvend. Alleen het 'afwijzen van volkswoede is niet genoeg', schrijft hij op een speciale Facebookpagina, Benno L. welkom in onze straat. 'Als een vader van een jongetje van drie durf ik dit niet zo goed te zeggen. Maar er moeten genoeg mensen zijn die hem welkom heten - desnoods met angst om het hart.'

'Ik heb flink geworsteld met de vraag of ik dit wel moest doen', vertelt Voorberg desgevraagd. 'Volgens mij sta ik dichter bij de woedende menigten dan ik wil toegeven. Toch doe ik deze oproep. De ophef over Benno L. deed me denken aan wat de theoloog Stanley Hauerwas ooit zei over christenen die protesteerden bij abortusklinieken: je moet je mond houden zo lang je niet bereid bent om de zorg van het kind op je te nemen.'Oud-zwemleraar L. werd in 2011 veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf, omdat hij tientallen kinderen had misbruikt. 

Lees hier het volledige artikel. 

Bron: Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons