"Dankbaar leven met wijd open ogen"

5 vragen aan Minella van Bergeijk, coördinator Marriage Course

in Geloven

Komende week is het Valentijnsdag. Minella van Bergeijk, coördinator van Marriage Course Nederland en schrijver van het relatieboek Kussengevecht, zet zich in voor datgene wat echt belangrijk is in een relatie. 5 vragen aan Minella.

1. Wat vind je belangrijk om door te geven?
"Dat het leven meer is dan alleen je eigen leven. Ik merk dat ik echt gelukkiger word door te geven van alles wat ik heb ontvangen. En door te genieten van zoveel om mij heen. Leven met wijd open ogen en dankbaar zijn, vind ik belangrijk om door te geven."
 
2. Welke karaktereigenschap heb je niet, maar zou je graag bezitten?
"Ik zou wel graag iets meer geduld willen bezitten. Gewoon lekker afwachten en zitten om te kijken hoe iets gaat, zonder dat mijn hoofd, woorden en gedachten sneller gaan dan altijd nodig is."
 
3. Wat maakt je verdrietig?
"Mijn hart kan zo verdrietig worden van pijn en onmacht in wat mensen elkaar kunnen aandoen. Bah. Bijvoorbeeld in pijn bij kinderen, waaronder soms ook mijn eigen kinderen. Maar ook in zoveel miskenning van volwassenen naar elkaar."
 
4. Wat is jouw ideale kerk?
"Een kerk met vuur! Eentje die bruist, niet direct door een prachtige band of iets dergelijks, maar door de puurheid van persoonlijke altaren van mensen tot God. Eentje die de Heilige aanwezigheid van God ziet, verontwaardigd is over onrecht in de omgeving en daar ook echt wat aan doet. Last but not least: een kerk met een natuurlijke beweging naar buiten en naar elkaar. Leven!"
 
5. Hoe ga jij je man verrassen op Valentijnsdag?
"Nou dat is een lastige. Ik ben de afgelopen jaren met Valentijn altijd erg druk. Dus ook dit jaar krijgt hij op Valentijnsdag een mooie kleinigheid, iets als een lieve kaart met een verrassing voor een paar dagen later. En dat is dan echt een verrassing om iets te doen voor twee. Daar hebben we zin in!"
 
Wil je meer weten over Minella? Lees dan het artikel dat in Eva 9 van 2012 stond. En luister het Radio 5 programma Open Huis Weekend terug waarin Minella te gast was als Eva van de Week. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons